Заради обилните валежи частично бе залята жп линията край Джулюница

Заради проливните дъждове частично бяха залети жп линията и участък от пътя за с. Бряговица

Лилия ЦВЕТАНОВА

Проливните дъждове в област Велико Търново създадоха рискова обстановка на жп гарата край с. Джулюница, община Горна Оряховица.

В резултат на оттичането на водите частично бяха залети жп линията и около 50 м от пътя за с. Бряговица.

Екип на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ започна спешно отводняване в района на жп линията.

След инспекция на проблемния участък областният управител проф. д-р Любомира Попова и директорът на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев констатираха, че няма опасност за главния път София – Варна. Не съществуват рискове и за жп трасето, тъй като линията, която е залята, не се използва. Основните коловози, които са в експлоатация, са доста по-високо.

Въпреки това, за да се отводни жп линията и пътят за село Бряговица, на място пристигна специализирана техника с мощни помпи, осигурени от огнеборците. Бързата реакция на институциите предотврати наводняването на гарата край Джулюница, както и затварянето на пътя за село Бряговица.

Областният управител и директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ направиха оглед и на близкия до село Джулюница язовир. Той е бил проверен през месец май и всички съоръжения по него отговарят на изискванията. Наемателят трябва до края на този месец да почисти излишната растителност.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си