Социализация: Споделена градска мебел на крайречната алея на река Марица

0

Пейки, маси, плотове и детски катерушки от дърво са достъпни за ползване вече за гражданите и посетителите на крайречната алея на река Марица между мостовете на бул. „Победа“ и бул. „Васил Априлов“ в Пловдив.

Те са създадени по проект от програма „Наследство“ на Фондация „Пловдив 2019“. За направата им са използвани двадесет и четири дървени греди, преподредени по подобие на популярната игра с клечки микадо.

Кръстосаните греди са композиция от пейки, маси и барплотове, както и своеобразна детска катерушка. Те са поставени на алеята от северната страна на реката, с гледка към речното корито и хабитат на Марица.

Концепцията за кръговата икономика, при която остатъчните материали са основна част за производството на нови продукти и преосмислянето на река Марица, като зелено място за отдих са сред основните акценти. Проектът се обръща към темите свързани с повторно използване на материали, архитектура, строителство, екология, дизайн, производство, изкуство и публична градска политика.

REstatica е проект на група от специалисти със сходни мироглед и ценностна система, работещи по разнородни проекти в сферите на архитектурата и приложните изкуства. В екипа се включват скулпторът Кунд Копаджна, архитектите Валентин Денков, Иван Бонев и Ленко Михов и фотографът Марин Кафеджийски.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си