София с аквапарк до края на годината

0

Строителните дейности по разширението на парка в „Зона Б-5“ в район „Възраждане“ продължават. Очаква се до края на годината първият аквапарк в София да бъде готов. Разширението на парка е част от програмата на Столична община за развитие на зелената система на града и увеличаване на възможностите за масов спорт. Според кмета на района Савина Савова всички басейни ще бъдат с минерална вода, ще има и различни видове пързалки както за малки деца, така и за възрастните. „Важно е, че се променя цялата територия на района. Игрищата са пълни, младите хора спортуват. Паркът е пълен с родители, които са завели своите деца на разходка. Подобряването на градската среда и условията за живот е приоритет в работата ми като кмет на района“, заяви Савова.

Освен в парка в района ремонтни действия се извършват и в столичното 30-то СУ „Братя Миладинови“, където учениците ще се радват на нови физкултурен салон и басейн. „Това е приоритетен ремонт за мен като кмет. Много усилия, постоянство и работа ни струваше това. Басейнът е бил открит през 1981 г. и е функционирал само няколко години. Повече от 30 години тази сграда пустееше, създаваше риск и несигурност. Работим изключително активно да осигурим финансиране и да можем да я възстановим“, обясни кметът. По думите ѝ реализирането на такъв проект отнема много време, постоянство и много срещи с преподаватели, родители и ръководството на училището.

Савова обясни, че 197 сгради на територията на района са паметници на културата. До момента има възстановени над 40 и се работи над 10, които имат одобрени проекти. „Смятам, че много скоро ще имаме групови ансамбли от възстановени сгради. Надявам се собствениците да се включат в програмата „Културно наследство“, която предстои да стартира“, коментира кметът на район „Възраждане“.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си