25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

„Зелена София“: Одобриха 163 проекта за облагородяване на междублокови пространства

Програма „Зелена София“ одобри 163 проекта за ремонт, озеленяване и зацветяване в столицата. Програмата се реализира от 2011 година по идея на кмета Йорданка Фандъкова и цели облагородяване на междублоковите пространства с активното участие на гражданите.

Столичната община предоставя по желание на гражданите и организациите дървета, храсти и цветя, пейки, беседки и перголи, както и инвентар и инструменти за поддръжка на площите, а гражданите участват с труд в реализирането на техните проектни предложения и в поддръжката на площите. Над 1 200 зелени площи са облагородени до момента по тази Програма. Етажните собствености и организации поемат и ангажимент да се грижат в рамките на 3 години за обновените градинки.

Одобрените за финансиране през 2023 година проектни предложения са 163 броя, от които 134 са на етажни собствености, 13 на читалища и 16 – на сдружения и фондации. Предстои да бъдат подписани договорите и да бъдат доставени заявените материали. Крайният срок за изпълнение на проектите е 30 ноември, а бюджетът на Програмата е 550 000 лева.

Снимка: СО

Related Articles

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...

Демонтират старата инфраструктура на стадион „Българска армия“ от 1 април

Приключена успешно е процедурата за избор на фирмата изпълнител на демонтажа на стадион "Българска армия" в столицата. Според ръководството на ЦСКА София компанията “Ростер”...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ