Сливен инвестира в екологичен обществен транспорт

0
Договорът за обновяване на обществения градски транспорт в общината бе подписан от кмета Стефан Радев, министъра на околната среда и водите Нено Димов и управителя на „Пътнически превози“ ЕООД Енчо Петров

Нови екологични автобуси ще тръгнат скоро по улиците на Сливен. Договорът за обновяване на обществения градски транспорт в общината бе подписан от кмета Стефан Радев, министъра на околната среда и водите Нено Димов и управителя на „Пътнически превози“ ЕООД Енчо Петров. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 13,2 млн. лв. ОПОС осигурява 11 млн. лв.

По проекта ще бъдат закупени 4 нови екологични електрически автобуса и 6 тролейбуса с подобрена енергийна ефективност. Новите превозни средства ще заменят 11 от най-амортизирани дизелови автобуси и тролейбуси.

Със замяната на остарелия подвижен състав с екологичен обществен транспорт и с ремонта на контактната мрежа ще се намали количеството емисии на азотен оксид с 3,41 тона годишно и на фини прахови частици – с 0,17 тона на година. Реализирането на дейностите ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за 118 000 жители на община Сливен.

Срокът за изпълнение на дейностите е 39 месеца.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си