На среща с кмета на Видин Огнян Ценков представителите на новата фирма изпълнител получиха официално разрешително за строеж

Цвета ИВАНОВА

След двегодишно прекъсване на площадката на пречиствателната станция за отпадни води във Видин вече се работи, съобщиха от общината. Новата фирма, спечелила поръчката за продължение на изграждането – „Хидрострой” – София, получи разрешително за строежа. Това стана официално на среща между кмета на Видин Огнян Ценков, представителите на фирмата изпълнител и на надзора. Присъства и инж. Милена Димитрова, която е главен проектант на съоръжението.

На обекта вече се строи временно селище за работниците. До Нова година ще бъдат довършени подобектите, което ще позволи затварянето на основната сграда. Работата ще продължи и през зимата, като се поставят всички изолации и вътрешни системи.

Според новия договор за доизграждането „Хидрострой” има 266 дни да приключи станцията.

Строителството на пречиствателната станция започна през 2013 г. До прекъсването на работата са изпълнени само 32% от предвидените строителни работи. „Хидрострой” продължава нататък, като обектът бе фазиран отново заради финансиране от новата Оперативна програма „Околна среда”. За довършването са предвидени и осигурени 18 млн. лв.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си