25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Семинар за публичните пространства организира Съюзът на урбанистите в България

„Публичните пространства. Колективно преосмисляне и съвместно действие“ е семинар, който ще се проведе от 10:00 часа на 29 септември от 10:00 часа в Entract 127 в София. С него започват събитията от проекта “Съвместно създаване на градската среда: Учене от опитите за нормотворчество и създаване на места в Нидерландия и България”. Той се осъществяван от Съюза на урбанистите в България с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия.

Форумът е посветен на публичните пространства и тяхната важна роля за средата, живота и общуването в града. С проявите се отбелязват 20 години от откриването на специалността “Урбанизъм” в български университет.

Професионалисти, работещи в сферата на градското развитие ще си дадат среща, за да споделят своя опит и добри практики за използване на потенциала и обновяване на публичните пространства. Специален гост ще е Michiel van Driessche от холандското студио Felixx Landscape Architects & Planners. От българска страна са поканени за участие: главният архитект на София Здравко Здравков и представители на архитектурни студия, граждански организации и институции.

Related Articles

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...

Подготвят електронен формуляр за признаване квалификацията на архитектите в ЕС

Камарата на архитектите в България (КАБ) посрещна близо 20 представители на Европейската мрежа на компетентните органи за професията Архитект – (Еuropean Network Architect`s Competence...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ