Сдружение настоява фирмите за енергийна ефективност да се включат в регистър

12-13_registur.2

Ако има съмнения за нередности при санирането, можем да предоставим на Министерството на регионалното развитие и благоустройството експерти и лаборатории за изпитване качеството на материалите. Това съобщиха от Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“. Специалистите от браншовия съюз увериха, че са готови да си партнират с държавната администрация. „Ще оказваме подкрепа във връзка с инициативите и дейностите, които правителството е поело за следващите десет години във връзка с енергийната ефективност, качеството на материалите, дори по отношение на работната ръка, което се очертава като много сериозен проблем в бъдеще“, посочи изпълнителният директор на организацията Светослав Младенов.

Той подчерта, че сдружението адмирира идеята за саниране на жилищните блокове у нас, но настоява да бъде гарант за качественото изпълнение на работата, тъй като всички негови членове са в известна степен и потенциални изпълнители на проекти по програмата.

От сдружението настояват и за създаване на регламент, в който да бъде включен регистър на фирмите в бранша. По последни данни, ангажирани със санирането са около 3 хил. предприятия от малкия, средния и големия бизнес. Само така сивият сектор ще бъде осветлен, а качеството на услугите гарантирано“, убеден е Младенов. Като пример той посочи задължението на членовете на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ да предоставят при приемането си финансова информация за извършените социални плащания, което означава липса на задлъжнялост към наетите лица и държавата по отношение на заплати и осигуровки. Изпълнителният директор съобщи още, че през следващите месеци предстои разширяване на дейностите на браншовия съюз в международен план.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си