„Урбанистика и устойчиво развитие – бъдещето, което започва днес“ е темата, по която артистът ще изложи вижданията си

Световноизвестният италиански архитект Масимилиано Фуксас идва в България през март за участие в конференция „ Дизайн и устойчиво развитие“. Форумът, който ще се проведе в столицата за първи път, отбелязва у нас Деня на италианския дизайн по света. Организатори са Сдружението на италианския бизнес „Конфиндустрия България” в партньорство с главния архитект на София Здравко Здравков, Посолството на Италия и Италианския културен институт.

„Урбанистика и устойчиво развитие – бъдещето, което започва днес” е темата на лекцията на арх. Масимилиано Фуксас.


21-maximilliano-fuksas-Масимилиано Фуксас е роден през 1944 г. в Рим. Завършва архитектура през 1969 г. в университета „Сапиенца” в Рим, но две години преди това той вече е поставил началото на архитектурната си практика. От 1985 г. работи в постоянно партньорство със съпругата си Дориана Мандрели, завършила история на изкуствата в същия университет през 1979 г. Двамата откриват три архитектурни офиса – през 1989, 1993 и 2002 г. съответно в Париж, Виена и Франкфурт – местата, където работят и живеят. От 1998 до 2000 г. Масимилано Фуксас е директор на VІІ Биенале на архитектурата във Венеция, което преминава под мотото „По-малко естетика, повече етика”.

Фуксас е лектор като гостуващ професор в няколко университета – Специалното училище по архитектура в Париж, Академията за строителство и архитектура във Виена и Колумбийския университет в Ню Йорк.


Проектите на архитектурната двойка Фуксас-Мандрели изразяват посоката в решаването на урбанистичните проблеми в мегаполисите по света.

Сред най-големите им проекти са:

– Международното летище в Шанхай, Китай – 2007г.

– Кулата на Армани в Токио, Япония – 2007 г.

– Новият търговски център за изложения в Милано, Италия – 2005 г.

– Новият конгресен център в Рим.

  Зала „Зенит“ в Страсбург

21--FUCAS-1

21--FUCAS-3Концертната зала „Зенит“ в Страсбург, Франция, проектирана от арх. Масимилано Фуксас и съпругата му Дориана, открита точно преди 10 години, е доказателство за това, че формата може да бъде интерпретирана по много различни начини, ако е достатъчно интересна. На някои тя напомня готическа катедрала, други я оприличават на червен фенер или акордеон, или… палатка. За да създадеш сграда -оранжевата феерия, и то в достолепен град като Страсбург, е нужен освен творческа замах, и доза своеволие. То, изглежда, съвсем не липсва на италианския архитект Масимилиано Фуксас. Създаването на „Зенит” отнело на него и съпругата му по-малко от пет години. През 2008 г. след много дискусии и разнопосочни оценки залата е официално открита. Тя е разгърната на площ от 14 000 кв. м, а капацитетът й е 12 000 души. Нейната елипсовидна метална структура е оформена от пръстени с различен диаметър, покрити с полупрозрачен текстил. Оранжевият плат е не само ефектен, но и функционален, признават дори и противниците на архитектурния почерк на тандема Масимилиано и Дориана Фуксас. Той играе ролята на платно за прожекции, където минувачите могат да прочетат програмата на „Зенит”. За десетилетие концертната зала „Зенит“ се е превърнала в един от символите на града и е притегателен обект за туристи и гости на Страсбург.

21--FUCAS-421--FUCAS-221--FUCAS-5

 

5 КОМЕНТАРИ

 1. заем! заем! кредит!!!Търсите ли за почтен и акредитирани частен заем компания, която предоставя заеми за живота възможност.Ние предлагаме всички видове кредити в много бързо и лесен начин, лични заеми, кола заеми, ипотечни кредити, Студентски кредити, бизнес кредити, инвестиционни кредити, дълг консолидация и много повече.Са били отхвърлени от банки и други финансови институции?Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Дао, не изглежда повече като ние сме тук, за да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото.Ние да кредитира средства на лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2 %.Няма осигурителен номер се изисква и не кредитна проверка изисква, 100 % гарантирана.Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние предлагаме надеждни и поддържащо помощ и ние ще се радваме да ви предложим един заем.След това ни изпратете имейл на: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) да кандидатстват за заем

 2. Здравейте

  Аз съм г-н LOUISE MIKE надежден заем заемодател Имате ли нужда от личен или бизнес заем? Нуждаете се от заем за различни други цели? Ако да, моля, свържете се с нас. Ние предлагаме най-големия заем от $ 10000 до 100 милиона долара, евро паунда. @ 2% фиксиран лихвен процент за период от 1 до 20 години. Даваме три месеца гратисен период, преди да започне месечното плащане. Така че, ако се интересувате, моля. Свържете се с нас по пощата: (louisemikefinancialhelp@gmail.com) за обработка.
  В очакване на вашия отговор.
  С Най-Добри Пожелания,
  Г-н LOUISE MIKE

 3. Добър ден, кандидатствай за заем Аз съм г-н Джулиъс Бекер надежден заемополучател Имате ли нужда от кредити за проект, инвестиции, лични заеми, жилищни кредити, студентски заеми, заеми за консолидация и заеми за различни проекти? Имате ли нужда от заем за стартиране на малък, среден или голям мащаб? Имате ли нужда от заем за изграждане на къща или кола заем? Имате ли нужда от заем за закупуване на оборудване за машини за работа? julius becker Кредитната фирма е отговорът на всички ваши проблеми, даваме заеми с 2% лихвен процент и нашата сделка е бърза, сигурна и удобна. тези, които искат да получат заем от нас, трябва незабавно да се свържат с нас чрез (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) за повече информация.
  В очакване на вашия отговор.
  С Най-Добри Пожелания
  Джулиъс Бекер.

 4. Аз съм одобрен от правителството и кредитор от сертифицирана кредитна компания Дейвид Джонсън Имам личен заем и бизнес, имам нужда от дълг и консолидационен заем Предлагаме много ниски лихвени проценти 2% кредит Търсим уморен кредит и се притеснявате че сме готови да ви помогнем да се отървете от финансовите ви проблеми. Ще кандидатствате и получавате кредита си. Създайте последна оферта, докато оферирате днес. Трябва да комуникирате с близките си по имейл (davidjohnsonloanfirm1@gmail.com)

 5. Здравейте,

  Ако имате някакви финансови затруднения, МАРТИН ЛАУРА ФИНАНС ФИРМ предлага понастоящем заеми от всякакъв вид, които да задоволят вашите финансови ограничения, независимо от вашето състояние от 5 000 долара. до $ 500,000,000.00 на достъпна цена от 2%, Без обезпечение, лош кредит. Размерът на кредита е по договаряне, Услугите за доверие, които предоставяме. Кандидатствайте за всеки заем по избор при нас, моля, компетентно заявление само чрез (martinlaurafinancefirm@gmail.com) Успех всички.

  С Най-Добри Пожелания!

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си