11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Светлинен фест превръща центъра на София в галерия на открито

Първото издание на Фестивала на светлините LUNAR ще се проведе в София между 6 и 9 май. Събитието ще превърне централната част на столицата в огромна галерия под открито небе, в която високотехнологичното си изкуство ще представят български и международни артисти.

ПРОГРАМАТА

В рамките на фестивала ще бъдат представени 13 светлинните творби и инсталаци. Ще се организира видео мапинг шоу на фасадите на Национална галерия “Квадрат 500” и на Национална библиотека “Св. св. Кирил и Методий”.

Статични светлинни проекции ще има на сградите на Hyatt Regency Sofia, на ул. “Московска” №17, на Народен театър “Иван Вазов” откъм ул. “Дякон Игнатий” №5 и на Национален дворец на културата.

На пл. “България” пред НДК откъм бул. “Патриарх Евтимий“ ще има светлинни инсталации. Такива ще има и в Царската градина на няколко места: откъм ул. “Московска”, откъм пл. “Княз Александър I”, откъм ул. “Дякон Игнатий” и на фонтана пред Народен театър “Иван Вазов”. Там е предвидена и светлинна интеракция с публиката.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ