Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Свежи идеи за миниградина вкъщи

Свежи идеи за миниградина вкъщи 

20-7

С малко креативност ще успеете да внесете истинска природа в помещенията      

20-2Със захлаждането и смяната на сезоните се засилва естественото желание да внесем природата в дома или офиса. Ако искате да имате градина на една ръка разстояние от бюрото си или пък нямате необходимото пространство в къщата, от тайландското студио Atelier 2+ имат предложение. Greenhouse е миниоранжерия – градина, която може да намери място и в най-малкото помещение. Проектът е дело на дизайнерите Worapong Manupipatpong и Ada Chirakranont. Идеята им се ражда по време на техен престой в Швеция – държава, в която природата е издигната в култ. Конструкцията е лека, съвършено изчистена и лесна за поддръжка. Остава личното ви предпочитание какви растителни видове да отглеждате в своя миниоазис.

20-820-01

Интериорни дизайнери дават щедро идеите си за оригинални саксии, подходящи както за дома, така и за двора. Единственият им съвет е да подберете мястото за цветната провокация така, че растенията да се развиват добре. Има десетки варианти за идейни саксии, които ще пренесат природата в дома ви и ще създадат свежа обстановка край вас.20-6

Освен със саксии с цветя, може да декорирате помещенията с терариум – миниградина в стъклен или прозрачен пластмасов съд. Те впечатляват както с екстравагантните си форми, така и с възможностите за комбиниране на разнообразни стайни растения.

20-520-9

20-0Съветът на специалистите тук е съдът, който се използва за засаждане, да е дълбок, за да може да побере и корените на растенията. За да се избегне тяхното загниване, на дъното на съда се насипват декоративни камъчета, пясък или начупени парчета тухла. Цветята трябва да са дребни, за да може мястото, с което разполагат, да стигне за нормалното им развитие. Подходящ избор са сукулентните видове, а най-често използвани са кактусите.

20-320-11

20-1Ако сте фен на рециклирането, добър вариант за озеленяване е с растения в пластмасови бутилки. Те са прозрачни и еластични и могат лесно и бързо да се трансформират в различни модели саксии. Освен че ще проверите креативността си, създавайки саксии от бутилки, ще имате удовлетворение и от повторната употреба на пластмасата.

 

20-4    20-10

 

 

Добавете коментар