РУСЕ Нова визия на зоната за отдих по крайбрежната ивица

0

Стартираха дейностите по реализацията на обект „Рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на жп прелеза на речна гара до ул. „Мостова“, Русе – първи, втори и трети етап“. Той се осъществява по проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ на община Русе. На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметът на крайдунавската община Пламен Стоилов, главният архитект и ръководител на проекта арх. Живка Бучуковска, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански и народни представители.

За обект „Рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на жп прелеза на речна гара до ул. „Мостова“, Русе – първи, втори и трети етап“, се предвижда цялостно благоустрояване на зоната, изграждане на две детски площадки, фитнес на открито и сцена на открито. Срокът за изпълнение е 420 календарни дни.

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ на община Русе включва реконструкция, рехабилитация и благоустройство на част от централната градска зона и прилежащите й пространства чрез обновяване и развитие на зелената система, обособяване на зони за отдих и изграждане на устойчива, достъпна физическа и архитектурна среда. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност е 16 860 657,16 лв., от които 16 790 422,69 лв. – безвъзмездна финансова помощ, и 70 234,47 – собствен принос на община Русе, и включва общо 6 компонента.

Целта на проекта е повишаване качеството на живот, подобряване на екологичната среда и сигурността на гражданите.

12-13_Ruse.

Крайбрежната зона – едно от любимите места за отдих на русенци

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си