Близо 2 млн.лв. ще бъдат инвестирани в пътната инфраструктура

Поли ВАСИЛЕВА

Ключови улици в Берковица ще бъдат обновени, съобщиха от общината. Администрацията е спечелила още един проект за модернизация на градската инфраструктура. Той предвижда пълна промяна на осем улици в града и на две в село Бързия. В Берковица ще бъде направен основен ремонт – нов асфалт, тротоари и маркировка по улиците „Тузлата” „Здравец”, „Райко Даскалов” „Кестенярска”, „Даме Груев”, „Заряница”, „Тимок” и „Мусала”. Основно ще бъдат ремонтирани и на улиците „Артец” и „Ком” в село Бързия.
Средствата за обновяване на пътната инфраструктура са спечелени от програмата за развитие на селските райони по мярката „Инвестиции в създаването, подобряването и разширяването на всички видове по мащаб инфраструктура”.
С изпълнението на проекта нов вид ще придобият 3 400 м от уличните артерии с обща площ от 21 855 кв. м, пресмятат от община Берковица. Нови плочи ще бъдат положени и върху 3085 кв. м тротоари. За обновлението на улиците ще бъдат инвестирани 1,8 млн. лв.
С този проект общината в Берковица отчита спечелени 31 млн. лв. европейски средства за модернизиране на инфраструктурата само в този мандат – от 2015 година до сега, допълниха от администрацията.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си