10 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Ремонтират с до 200 милиона лева студентските общежития

Общежитията на студентите в страната ще се ремонтират с до 200 млн. лв. по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски бази, реши правителството. Допълнителните 100 млн. лв. над първоначално заложеното финансиране ще се използват за модернизация на управляваните от държавните висши училища общежития. Освен че увеличи средствата по програмата, Министерският съвет удължи и нейното действие с една година – до края на 2027г.

Със същия срок се удължават и още две програми за разширяване и подобряване на сградния фонд и материалната база в системата на образованието. Това са програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища и за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища. Всяка от тях е с бюджет от по 240 млн. лв.

И трите програми са в процес на изпълнение, като подаването на проектни предложения вече е приключило. В момента се разглеждат всички документи за извършване на класиране в съответствие с критериите, определени в програмите и разпределяне на определения ресурс.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ