Така ще изглежда новата IT гимназия в Бургас

Пълната промяна ще ги превърне в най-модерния образователен кампус в Югоизточна България

Стартира реконструкция на сградите на образователния кампус, в който ще се помещава новото училище по компютърно програмиране и иновации в Бургас. Пълната промяна започна от масивната четириетажна постройка на общежитието, което ще се преобрази напълно, преди тази есен да подслони бъдещите IT специалисти и техните преподаватели.

Ще бъде поставяна топлоизолация на стените, хидроизолация на покрива, ще бъде подменена старата и амортизирана дограма и поставено ново енергоефективно осветление. Ще се ремонтират отоплителната и електрическата инсталация и ще се въведат всички необходими мерки за енергийна ефективност.

Ще се обновят и обзаведат с модерни мебели и оборудване всички вътрешни помещения. Те ще се превърнат в съвременни самостоятелни стаи за ученици и апартаменти за гостуващи и постоянно пребиваващи преподаватели и компютърни специалисти от страната и чужбина.

Основен ремонт ще претърпи още столовата за хранене на приземния етаж на сградата. На първия етаж пък ще бъдат обособени нови фитнес и общи зони за отдих и почивка.

Реконструкция ще бъде извършена и на сградите на физкултурния салон, учебната фирма по програмиране и на помещенията в учебния корпус, които ще се превърнат в удобни учебни зали, лаборатории, езикови кабинети и модерен компютърен център.

18_Gimnazia-1
Ремонтът започна от масивната четириетажна постройка на общежитието

Общежитието е една от общо четирите сгради, които с обширния двор тази есен ще се превърнат в най-модерния образователен кампус в целия Югоизточен регион на страната.

Дворът и алеите също ще бъдат обновени и ще предоставят повече зелени пространства и зони за спорт, релакс и лекции на открито.

Създаването на Професионална гимназия по програмиране и иновации е по идея на кмета Димитър Николов в отговор на необходимостта от ново професионално образование в последните години, ориентирано към потребностите на бизнеса.

Училището по програмиране ще отвори врати още тази есен.

 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си