Ремонтират по проект културната инфраструктура в Община Свищов

0

Проект „Ремонт, реконструкция и мерки за подобряване на енергийната ефективност в обекти на културната инфраструктура на територията на община Свищов“ се реализира успешно, информират от администрация. Със средства по програмата се вече се реновира НЧ „Филип Станиславов“ в село Ореш.

Проектното предложение предвижда подобряване на съществуващата материална база, обслужваща културната дейност в три от населените места на община Свищов – Царевец, Вардим и Ореш, посредством повишаване на енергийната ефективност на сградите, създаване на по-добри битови условия за работа и осигуряване на достъп за хората в неравностойно положение.

За 7 месеца в НЧ „Филип Станиславов“ село Ореш бе подменена дограмата, направена топлоизолация по външни и фасадни стени, ремонтиран бе покривът. Извършен е ремонт на помещения и салони в сградата, монтирана е отоплителна и вентилационна инсталация, изградена е достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение. Общата стойност на тези дейности е 636 хиляди лева.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си