Ако искате да съчетаете лукса с малко пространство, идеалното решение е минисауна в банята

20-1

Все по-забързаното ежедневие и модерният начин на живот предизвиква и успоредното нарастване на нуждата от пълноценна почивка и разтоварване. А какво по-удобно и достъпно средство за това от един домашен СПА оазис! Да пренесете релаксиращите процедури в уюта на собствения си дом и да се наслаждавате на последните иновации, които позволяват звукотерапия и цветотерапия, на крачки от собственото ни легло, не е толкова трудно, колкото си мислите. Можете да преобразите вашата малка баня с детайли като свещи, живи стайни растения или дори кът с естествени камъни. Ако добавите към всичко това релаксираща музика, то определено ще се почувствате различно. Ако разполагате с по-голямо помещение, то тогава спокойно можете да се отдадете на въображението си. Декорирайте стените с естествен камък, а ваната вградете в мраморен блок, за да изглежда като естествен басейн! Вместо кранове за вода, поставете широка батерия, която наподобява водопад. Ако искате да съчетаете лукса с малко пространство, идеалното решение е минисауна с парна баня. С нея не само ще се чувствате преродени, но и ще постигнете релаксиращ ефект от процедурите.

20-13Поставянето на подово отопление под плочките ще задържи допълнително приятните усещания от релаксацията. Ако пък обичате по-дългите и отпускащи вани през зимата, няма нищо по-прекрасно да им се наслаждавате, докато наблюдавате пламъците в камината. Прекрасно решение е инсталираната в банята камина, която не само ще придаде уют и романтика на помещението, но и ще допълни усещането за релакс, което се опитвате да постигнете.

20-4Ако се спрете на варианта сауна, то трябва да помислите какъв вид нагревател ще използвате – на дърва, газ или електричество. В момента се предлагат и сглобяеми комплекти, с които ще ви бъде най-лесно да боравите. Ако решите сами да си я изградите, тогава трябва да знаете, че се прави от кедрово дърво. Можете да направите пода й, като свържете четири стандартни палета така, че да се образува правоъгълник. Покрийте палетите с пластмасови платна и ги захванете посредством такер или винтове! Те са нужни, за да не се губи топлината откъм пода на сауната.

20-14Покрийте стените и тавана с кедрови дъски! Не забравяйте да оставите място за врата и два-три вентилационни отвора! Отдушниците трябва да бъдат направени над печката и близо до тавана. Преди да монтирате външната обшивка на сауната, поставете между нея и вътрешната 10 см дебела стъклена вата за изолация! Монтирайте врата от огнеупорно стъкло или дървена, изработена по подобие на сауната – с рамка, дъски и изолация!

Поставете една или две по-малки кедрови пейки. За да получите пълното усещане, че се намирате в оазис на спокойствието, обърнете внимание и на дизайна и атмосферата в помещението! 20-3Ако нямате възможност за грандиозни проекти, просто сложете няколко ухаещи цветя в банята, малки чаени свещи, ароматни пръчици и си пуснете приятна музика – всичко това в комбинация с ароматни соли е напълно достатъчно, за да си осигурите личен кът за релакс и отпускаща почивка.

 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си