Ралица Симеонова е родена през 1983 г. в Казанлък. Завършва Професионалната гимназия по промишлени форми „Академик Дечко Узунов” в родния си град. Продължава образованието си в Лесотехническия университет в София, където учи „Иженерен дизайн (Интериор и дизайн на мебели)”. През 2010 г. завършва магистърската си степен по специалността. След дипломирането си в продължение на една година работи като проектант в частна фирма. За кратко се занимава и с графичен дизайн. Сега е 3D дизайнер и декоратор на събития на свободна практика.

Най-трудно е да накарам клиентите да ме приемат и да ми се доверят

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Този въпрос никога не е стоял пред мен. Към днешна дата с темповете, с които се развива дизайнът в България, има място за успешна реализация на всеки с предприемчиво мислене. Възможностите за комуникация, обмен и пътуване също са сред факторите, благодарение на които не ми се е налагало да си задавам този въпрос.

– С какви трудности се сблъсквате по време на работа?

– Те могат да са от различно естество – технически, структурни, комуникационни… В по-малките населени места понякога могат да възникнат проблеми, свързани с намирането на изпълнители, които да реализират проектите ми с необходимото качество. Също така срещам трудности и с оглед на ограничения бюджет на някои проекти. Не е нужно да казвам, че проблемите съпътстват всеки работен процес, но те се решават в движение, намира се изход и нещата се получават. В отделни случаи идеите ми за художествено оформление на обектите се явяват провокация към клиентите, защото се различават от техните предварителни нагласи. В този смисъл всеки един нов проект е предизвикателство за мен – да накарам клиентите ми да ме приемат, да ми се доверят и да си подадем ръце за изграждането на един нов дом, на едно ново начало. Искам да споделя обаче, че винаги успявам да оправдая доверието на клиентите си.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Нямам конкретна идея, но с удоволствие бих участвала в проект, който да провокира художествените и архитектурните представи на съгражданите ми. Бих участвала и в инициатива, която да развива креативността на децата, да изгражда увереност в собствените им възможности да вземат решения. В последните години все повече се говори за различните методи на възпитание на подрастващите, в големите градове се появиха и модерни центрове, в които се прилагат иновативни подходи за възпитание, но в по-малките общини, за съжаление, такива места липсват.


ПРОЕКТИ


7-17-5

7-2

 

Еднофамилна къща в София  


7-7 7-8

Реализация на къща в Казанлък


7-97-10

Проект на дневен кът


7-11

 

Проект на спалня


7-12

Проект на детска стая


7-13

 

Проект на ОДЗ


 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си