Разширяват „зелената“ зона в София

0

Нов периметър от столичния квартал „Иван Вазов“ е включен в обхвата на режима за платено паркиране „зелена“ зона, съобщиха от район „Триадица“. Центърът за градска мобилност започва инвестиция с част от приходите от „зелената“ зона в квартала, като започва обособяване на регламентиран паркинг между блоковете 29, 28 и 27А в квартала.

По предложение на живущите в съседство, подкрепено от районния кмет Димитър Божилов, в кв. “Иван Вазов” пространството между блоковете 30 и 32 с вход откъм ул. “Ярослав Вешин” вече е в режим платено паркиране.

Междувременно в „Триадица“ се извършват ремонтни дейности на улици и тротоари. В момента се работи по северния тротоар на ул. „Орехова гора“ в участъка между ул. „Нишава“ и ул. „Хайдушка гора“. Предвидено е свързване на бул. „Гоце Делчев“ с ул. „Нишава“ посредством удобен пешеходен маршрут.

На южната страна на улицата, в посочения участък, ще се ликвидира кална точка и ще се обособят места за паркиране, като пространството за престой на автомобили ще се оптимизира.

От районната администрация информират, че започва и асфалтирането на ул. „Славовица“, в участъка след 121-во СУ „Георги Измирлиев“. След ремонта на тротоарната настилка в частта пред училищния вход, районът стартира и строително-монтажни работи по полагане на асфалтова настилка с ширина четири метра. Тя ще осигури безопасен достъп до бул. „България“.

След окончателното придобиване на частните парцели в трасето на „Славовица“, част от които бяха одобрени за изкупуване от Столичния общински съвет, улицата ще бъде двупосочна, съгласно одобрен транспортен план, съобщават още от района.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си