25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Разширяват „зелената“ зона в София

Нов периметър от столичния квартал „Иван Вазов“ е включен в обхвата на режима за платено паркиране „зелена“ зона, съобщиха от район „Триадица“. Центърът за градска мобилност започва инвестиция с част от приходите от „зелената“ зона в квартала, като започва обособяване на регламентиран паркинг между блоковете 29, 28 и 27А в квартала.

По предложение на живущите в съседство, подкрепено от районния кмет Димитър Божилов, в кв. “Иван Вазов” пространството между блоковете 30 и 32 с вход откъм ул. “Ярослав Вешин” вече е в режим платено паркиране.

Междувременно в „Триадица“ се извършват ремонтни дейности на улици и тротоари. В момента се работи по северния тротоар на ул. „Орехова гора“ в участъка между ул. „Нишава“ и ул. „Хайдушка гора“. Предвидено е свързване на бул. „Гоце Делчев“ с ул. „Нишава“ посредством удобен пешеходен маршрут.

На южната страна на улицата, в посочения участък, ще се ликвидира кална точка и ще се обособят места за паркиране, като пространството за престой на автомобили ще се оптимизира.

От районната администрация информират, че започва и асфалтирането на ул. „Славовица“, в участъка след 121-во СУ „Георги Измирлиев“. След ремонта на тротоарната настилка в частта пред училищния вход, районът стартира и строително-монтажни работи по полагане на асфалтова настилка с ширина четири метра. Тя ще осигури безопасен достъп до бул. „България“.

След окончателното придобиване на частните парцели в трасето на „Славовица“, част от които бяха одобрени за изкупуване от Столичния общински съвет, улицата ще бъде двупосочна, съгласно одобрен транспортен план, съобщават още от района.

Related Articles

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ