В КОРДОБАРазположена в андалуския град Кордоба, Calleja de las Flores е тясна улица, която се влива в площад. Със своите цветя и бели стени очарователната испанска улица е много типична за региона и вдъхва невероятна романтика.

В сезона на летните ваканции всеки избира дестинация с желанието да види, да усети и да се наслади максимално на красота. Където и да пътешествате, е добре да държите сетивата си отворени за чара на улиците в различните градове, някои от които са същинско произведение на изкуството. Ето и някои от 14-те най-красиви улици в света според класацията на елитното архитектурно издание Architectural Digest.

В БУЕНОС АЙРЕС

21-2-Most20Beautiful20Streets20Around20the20World20-201

Многоцветните домове, които се намират в квартал „Ла Бока” в Буенос Айрес, Аржентина, все още отразяват голяма част от историята на ХIX век. Когато европейските имигранти пристигат от италианския град Генуа, много от тях стават докери. Те започват да строят домовете си с малко или никакви доходи, като използват тънки листове от вълнообразен ламаринен метал от доковете, покрити с остатъчна боя. Когато един цвят неизбежно свърши, те просто ще използват друг. И по този начин се ражда колоритен квартал.

В ШЕФШАУЕН

21-3-Most20Beautiful20Streets20Around20the20World20-203

Улиците на град Шефшауен, малък град в Северозападен Мароко, са известни със своите различни оттенъци на синьо. Основан през 1471 г., градът някога е бил използван като крепост за заточеници от Испания. През вековете много евреи се преместват в Шефшауен, носейки със себе си древното убеждение, че използването на синя боя би напомнило на хората за Божията сила. За най-ярко преживяване посетителите трябва да се разхождат по улиците като Al Hassan Onsar, Rue Outiwi и стръмните стълби, водещи нагоре и надолу по улица Rue Bin Souaki.

В ХЕРЕС ДЕ ЛА ФРОНТЕРА

21-4-Most20Beautiful20Streets20Around20the20World20-207

Херес де ла Фронтера е град в Испания, известен със своето изискано вино. Тази улица в историческия център е засенчена от гроздови листа на лозя, отглеждани покрай околните стени.

В КИОТО

21-6-Tetsugaku20no20michi202

Улицата Tetsugaku no michi се намира в японския град Киото и е дълга близо 2 километра. Пътят, обсипан с черешови дървета, минава успоредно на канал, както и през храма Ginkaku-ji, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-доброто време за посещение на Tetsugaku no michi е април, когато надвисналите дървета на пътеката са разцъфнали в пълния си блясък.

В АГУЕДА

21-5-Most20Beautiful20Streets20Around20the20World20-2012

Проектът Umbrella Sky в Агуеда започва през 2011 г. като част от ежегодния фестивал на изкуствата Ágitagueda в Португалия. Всяко лято, когато температурите се покачват, шепа тесни улици на Агуеда се отличават с цветни чадъри, които осигуряват сянка на пешеходците.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си