Разкош, комфорт и атракции насред океана

0

Най-новият круизен кораб ще посреща гостите си в просторни и елегантно обзаведени каюти с огромни слънчеви тераси

Разкош, комфорт, уют и десетки атракции ще предлага на пасажерите си най-новият круизен кораб AIDAnova, който вече е почти готов за първия си маршрут. Лайнерът излезе от корабостроителницата Meyer Werft в Папенбург, Германия, преди дни и по него остава да се направят още само някои довършителни работи, както и да се провери отново сигурността му. Това е първият в света круизен кораб, задвижван от втечнен природен газ. Колосалният плавателен съд е с дължина 337 м и разполага с 20 палуби, 23 бара, казино, стени за катерене, воден парк, мини голф игрище, модерна фитнес зала и СПА център.

20_aida-8

Другите акценти включват двуетажен апартамент, тип мезонет, с прозорци от пода до тавана, високо театрално пространство с три отделни части и роботи сред персонала. Всички каюти са просторни, елегантно обзаведени, с кътове за отдих, големи прозорци и с допълнителни екстри. Един от най-шикозните апартаменти на кораба е така нареченият Пентхаус Suite. Той се простира на площ от над 73 кв. м, разделен е на две части и е изпълнен с много светлина. Разполага със собствен минибасейн и огромна слънчева тераса, която гарантира на гостите невероятна гледка. За първи път семействата, решили да се настанят във Veranda Staterooms Deluxe, ще могат да се възползват от допълнително пространство. Апартаментите са с отделна спалня и дрешник. Стаите Djunior suite имат нова функция – освен че ще посрещат обитателите си с шампанско, пресни плодове и шоколадови бонбони, ще предлагат и специална изненада – минибар и богата и добре осветена оранжерия. Уютните единични стаи пък ще могат да се използват като закрити кабинети или като балконни стаи.

20_aida-320_aida-5

AIDAnova напомня много на джунглата – всички външни пространства са заобиколени от тучна зеленина с десетки опции за забавления и релакс. Гостите могат да се изкачват над върховете на дърветата или да поплуват в дивата река. Могат да се спускат и по трите водни пързалки, около които също има много атракции. Любителите на нощния живот ще имат на разположение няколко тематични заведения с отлични ястия и коктейли. Един от баровете, проектиран като фоайе на градски хотел, е снабден с удобни зареждащи станции за смартфони и таблети. Барът Juicy & Smoothies ще сервира изискани освежаващи напитки и сокове от пресни плодове и зеленчуци.

20_aida-1220_aida-6

В Beach Club пък лятото никога няма да свършва. Куполът на това светло и топло място е защитен със специално фолио, което ще „гони“ вятъра и дъжда навън и ще позволява на гостите да хващат равномерен тен. Корабът разполага и с два частни открити слънчеви острова за специални уелнес преживявания за двойки. Друга нова функция на борда е откритата спортна зона, оборудвана с най-модерните съоръжения. Има и тренировъчни зони за сутрешна йога, пилатес и много други спортове.

Art Club е мултимедийната версия на галерията AIDA, която ще предлага вълнуващ микс от изкуство, фотография, видеоклипове и високотехнологични игри.

20_aida-6

Освен на творбите на известни художници гостите ще могат да се насладят и на виртуално изкуство, използвайки 3D очила.

Кулинарното изкуство пък ще се бъде показано в ресторант Time Machine, където гостите ще влизат в свят, пълен с чудеса и изненади. Те ще могат да осъществят фантастично вечерно пътуване през историята и бъдещето, реалността и фантазията. Ястията на масата ще се поднасят по вълшебен начин, а сервитьорите ще се превръщат в магьосници и ще изпълняват желания. Корабът ще разполага с общо 17 ресторанта и просторна бирена градина с изглед към океана. На кораба е изградено и телевизионно студио, откъдето ще се излъчват новини, предавания и сериали.

20_aida-2620_aida-27

AIDAnova ще прекара първия си сезон на Канарските острови. Круизният кораб ще тръгне на първото си плаване на 2 декември тази година от Хамбург.

Освен втечнен природен газ 184 000-тонният плавателен съд ще може да използва и дизелово гориво при необходимост. С концепцията за „зелено корабоплаване” Aida Cruises ще може да експлоатира новото поколение кораби от 2018 г. Проектът за изграждане на лайнера е на стойност 700 млн. евро.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си