13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Разглеждат ценовите оферти за избор на изпълнител за проект за ремонт на Златишкия проход

На етап разглеждане на ценовите оферти на допуснатите участници е обществената поръчка с предмет: „Изработване на технически проекти за извършване на основен ремонт (рехабилитация) по три обособени позиции“, в която като обособена позиция № 2 е Златишкият проход. Това информира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос за ремонта на второкласния път през прохода.

Отсечката с обща дължина 17 км е разделена на два участъка. Срокът за изработване на технически проект за рехабилитацията им е 120 календарни дни след сключване на договор с избрания изпълнител, като в него не се включва времето за преглед на разработката и провеждането на заседания на Експертния технико-икономически съвет, както и съгласуването на проекта.

При готова проектна документация за основен ремонт на тези участъци от пътя Джурово – Етрополе – Златица и след осигуряване на средства за изпълнението му ще може да се пристъпи към обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнители на строителството и строителния надзор. Стойността ще бъде ясна след утвърждаване на проектната документация и съобразно предвидените в нея строително-монтажни дейности, обясни Аврамова.

Регионалният министър напомни, че Златишкият проход е затворен за движение от 80-те години. С изпълнението на ремонта ще се възстановят експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и ще се намери техническо адекватно решение за отводняването на пътя.

Състоянието на второкласния път в останалите участъци е задоволително, като те се поддържат с бюджетни средства. Усилията са да приключат процедурите на Агенция „Пътна инфраструктура“, да бъде избран изпълнител, да има проект и да се пристъпи към реални строително-монтажни дейности, коментира министър Аврамова.

 

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ