Пясъчни чудовища и митични герои посрещат гости на плажа в Бургас

0

Жителите и гостите на Бургас имат възможност и това лято да посетят Фестивала на пясъчните фигури. След като заради лоши метеорологични условия откриването на събитието беше отложено два пъти, организаторите решиха – експозицията на открито е факт из пясъчното градче безплатно.

Въпреки честите валежи напоследък фигурите в пясъчното градче са в отлично състояние. Те се извайват от пясък със специални примеси, който ги прави изключително здрави и устойчиви. Дребни камъчета са насипани по алеите около фигурите, за да бъдат те достъпи за посетителите.

11--PIASUK-111--PIASUK-3 11--PIASUK-2Тази година двадесет и двама творци от Австралия, Турция, Украйна, Германия, Полша, Русия, Чехия и България работиха по атрактивната тема „Митове и чудовища”. Още на входа на експозицията гостите се изправят пред двете кули от Толкиновата сага „Властелинът на пръстените” – Ортанк в Айсенгард (обиталище на магьосника Саруман) и Барад-Дур, от чийто връх гледа неспящото око на Саурон.

Във фестивалната зона са изваяни още горгоната Медуза, страшен циклоп, чудовището от Лох Нес и още много странни, магични и фантастични същества.11--PIASUK-5

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си