Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Път на лятото у дома!

Път на лятото у дома! 

20-5

Морският стил в обзавеждането в няколко лесни стъпки

20-19Простор, лекота, свежест, романтика… можем да добавяме още и още, описвайки морския стил в обзавеждането. С началото на лятото е приятно да се радваме на полъха на вятъра и мириса на вълните дори без да имаме къща на плажа, на остров или по крайбрежието. Достатъчно е да подберем подходящите елементи на интериора, да добавим въображение, за да се чувстваме като на ваканция.

 

20-220-7

20-1Мебели от ратан за спалнята или трапезарията са чудесна първа стъпка. Дървени ламперии в естествен цвят или матирани в бяло също подхождат за лятното преобразяване на дневната и кухнята. За морския стил на дома дизайнери препоръчват активното използване на ленени и памучни тъкани, конопени настилки и рогозки. Всички тези материали са подходящи за завеси, пердета, тенти, покривки, калъфи за мебели и постелки за пода. Те чудесно си пасват и с леките платнени щори в типичните морски цветове – бяло, синьо и сахара.

20-320-8

20-10Въобще всичко, което ви напомня за морето и плажа е добро дошло! Чадъри, винтидж куфари, плажни чанти и кошници за пикник са елементи, които ще допълнят лятната атмосфера. За да подсилите аромата на морския си интериор, не пропускайте и малките детайли, като гребла от лодка на стената, сапунерка с форма на мида в банята, красив корал на масата, картина с морски фар, рибарска мрежа като завеса към терасата…

 

20-1520-4

20-17И ако всичко изредено дотук не ви се струва достатъчно лятно, плажно и ваканционно, даваме жокер. С морския стил се свързват още риболовът, корабоплаването и откривателството. Така че глобуси и географски карти, въдици, котви и корабни въжета също могат да намерят място в морския ви дом, независимо къде се намира той. Останалото е въпрос на личното ви усещане и вкус за щастие, любов и лято.

 

20-12 20-13

Добавете коментар