Пътешествие до Червения плаж в Панджин

Пурпурните водорасли и местообитанието на десетки редки видове птици и гигантски костенурки го правят уникален

0

Много вероятно е тези, които са „изконсумирали“ лятната си ваканция до месец август вече да мислят за нови дестинации и почивка. Възможностите са хиляди, но ако сте природолюбители и колекционери на нови места и преживявания нашето предложение е Панджин в Китай. 

Това забележително място си заслужава да се посети есенно време заради Червения плаж. Хиляди туристи пътуват всяка година до там, за да се насладят на красивата гледка. Червеният плаж е наречен на растителността, която покрива това място.

През пролетта водораслите са в зелен цвят, а когато настъпи есента, те започват да се оцветяват в червени багри. Според учените този феномен се дължи на алкалната почва, в която те растат. Някои наричат тази морска трева суеда, други – плевел, но никой не отрича неземната й красота.

Червеният плаж е дом на 236 различни видове птици, по-голямата част, от които са защитен вид и на 399 вида диви животни. Именно това е превърнало Червения плаж в естествен природен резерват. През него преминава пътят на много птици мигриращи между Югоизточна Азия и Австралия. Освен красивите пернати туристите могат да видят и гигантски костенурки, дори и тюлени.

До туристическата атракция се достига с влак или с автобус от Панджин, който също е интересен за разглеждане град. Най-добрите месеци за посещение на района са септември, октомври и ноември.

Маршрутът на туристите преминава по кейовете, които не само пазят девствената природа, но и разкриват по-добра гледка към местността с пурпурна растителност.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си