Навигатор Home » Екология » Първият фестивал на водата се състоя в Пловдив

Първият фестивал на водата се състоя в Пловдив 

11-1

Десетки участници мериха сили в националното състезание „Тръбен ключ“

В изключително добро настроение, съпътствано от разкошно време и перфектна организация, премина първият Фестивал на водата.

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров откри събитието и пожела на ВиК, ОВК проектанти, строители, инвеститори, консултанти и надзори прекрасен празник и успешен бизнес.

Сред официалните гости бяха инж. Георги Кордов – председател на КИИП, РК София-град, инж. Ангел Марков – председател на секция „Водно строителство” към КИИП, Пловдив, Спартак Николов – управител на ВиК, Пловдив, д-р Мариана Чолакова – почетен консул на Германия.

11-2„От 14 години съм в Камарата, присъствам на всякакви събития, семинари и обществени мероприятия, включително в чужбина, такова прекрасно събитие, с толкова приятни емоции се среща за първи път.

Организирано пристигна автобус с проектанти от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – Регионална колегия, София-град. Поздравявам организаторите и заставам зад фестивала. За следващите издания ще получат още по-голяма подкрепа от нас и нашата колегия пак ще вземе участие“, заяви инж. Георги Кордов.

На щандовете на изложителите можеха да се видят много иновативни продукти и технологии. Събитието доказа, че има нужда от такива срещи на сектора. Обмениха се идеи, създадоха се нови контакти, млади инженери почерпиха опит от утвърдени имена в бранша.

На събитието бе представена първата автоматизирана поливна система, контролирана от изкуствен интелект.

11-3Бе организиран и флашмоб за професионалисти в бранша. По време на фестивала желаещите заявиха безплатен тестдрайв на комбиниран багер в реални работни условия на обекта им.

Кулминацията беше националното състезание „Тръбен ключ“. Приза грабна фирма „Лювик”, а наградата беше връчена от Пламен Иванов от Камарата на строителите в България – Пловдив. На финала един щастливец спечели уикенд тест на автомобил „Ауди”.

Снимки: Фей Методиева „Медия кафе“

Добавете коментар