Българският железопътен оператор ДМВ инспектира първите си два локомотива Vectron в Siemens World Competence Center в Мюнхен. Те са предназначени за България и Румъния и ще пристигнат у нас в средата на март от Германия. Предвижда се локомотивите да влязат в експлоатация през април тази година.

„Това е важно събитие за нашата компания и сме много щастливи, че Siemens успя да достави локомотивите по-рано от искания от ДМВ срок. Краткото време за доставка беше един от основните аргументи за нашия избор”, заяви г-н Владислав Илиев, търговски директор на ДМВ. Той обясни, че вторият важен аргумент за закупуването на Vectron е „големият брой локомотиви, които се движат из Европа, и осигуряването на поддръжката им в и извън България”.

Това предимство на Siemens беше ключов индикатор за Societe General Bulgaria. Нейният български клон Sogelease обслужи сделката, като предостави първоначално финансово решение за два локомотива в България. Ръководителят на проекта от страна на Siemens г-н Лукас Траутзамвийзер добави, че „целият екип на компанията е много горд да бъде част от този успех и да помогне за растежа на ДМВ”.

Двата локомотива се наричат Fighter 1 и Fighter 2 в знак на почит към стария локомотивен парк на България. Обслужването на двата локомотива ще се осъществява у нас. Siemens България е в разговори с ДМВ за осигуряване на поддръжката.

През 2015 г. локомотив Vectron бе тестван на територията на страната за съвместимост с българската железопътна мрежа от страна на Siemens. Част от тестовете бяха приложени по пътищата от подбалканската линия, която е една от най-сложните отсечки в цялата страна.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си