Промотират Велико Търново като целогодишна дестинация на „Ваканция и Спа Експо“

0

Фестивален, творчески, винен и поклоннически туризъм, съчетани с богата история представя Велико Търново на туристическата борса – „Ваканция и Спа Експо“. Тя започва днес в София и ще продължи до 15 февруари.

Акцент на форума е и презентирането на старата столица като целогодишна туристическа дестинация. Възможностите за туризъм във Велико Търново ще бъдат представени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ на щанд с площ 35 кв. метра. Там ще се презентират и опциите за винен туризъм в региона.

Фестивалите и големите културни събития ще бъдат сред основните акценти. Сред тях са 17-о издание на Международно изложение „Културен туризъм“, Международният фестивал на историческите възстановки, по време на който Царевец ще се върне в средновековието, Фестивалът за класическа камерна музика „Арбанаси Самър Мюзик“, „Нощта на Самоводската чаршия“, както и Фестивалът на занаятите.

По време на „Ваканция и Спа Експо“ официално ще бъде представена програмата на Петия сезон българските оперни театри „Сцена на вековете“, посветен и на 35-а годишнина от създаването на популярния в цяла Европа фестивал, превръщащ Царевец в голяма оперна сцена под открито небе.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си