Свежите цветове, вдъхновени от природата, се вписват отлично във всякакъв тип помещения

 

20-2Слънчевите и вече по-дълги дни на пролетта са идеалното време за декориране и освежаване на дома ни. Независимо дали става дума за основен ремонт, или за частично обновяване на помещенията, сезонът е изключително подходящ да направим някои промени и подобрения в интериора. Точно сега най-свежите цветове са вдъхновени от природата и постоянно променящия се пейзаж и се вписват отлично както в провинциалните постройки, така и в големите градски жилища. Многобройни са начините, чрез които можем да внесем в декора папратово зеленото, ружено розовото, небесносиния деним и медено жълтите нюанси. Това може да се постигне с цвета на боята, аксесоарите за дома, актуалните мебели или текстурираните покрития. 20-8Любимото на мнозина зелено ще властва и тази пролет, като нюансите му ще са малко по-буйни. Оставете този цвят да бъде водещ, а не да е на обичайното си място като допълнителен цвят в помещението. Папратовото зелено внася енергичен и освежаващ вид към вътрешните декорации на дома. Суровите селски греди и луксозното кадифе добавят текстура, докато мебелите в черно покритие дават на зеленото съвременно настроение.

20-1020-11

20-7Красотата на природата и цъфналите пролетни дървета може да се пресъздаде и с прасковено-розово с виолетови оттенъци. Актуалната тенденция в тази насока са рисунките в японски стил. Деликатни илюстрации и отмито мастило създават модерна визия във вътрешната декорация на помещенията. Микс от хладен мрамор, рисувани мебели и дървени щрихи ще придаде финална завършеност на интериора.20-6

20-9През пролетта цветята като мотив в декора са грабващи вниманието по най-добрия възможен начин. В съвременния дизайн те са големи, смели и цъфтят красиво във всяко кътче на стаите. От художествени модели върху тапицерията на меката мебел през стенни тапети, които изглеждат като жива стена, до странни мотиви с принтове като от джунглата. Който и вариант да изберете, със сигурност ще поканите най-дългоочаквания сезон под покрива на жилището си.

20-320-5

20-4Освежаващите цитрусови цветове също няма да са демоде. Добавете мотиви в портокалово, розов грейпфрут и мандаринен цвят за приковаване на вниманието. Може да съчетаете тези нюанси в каквато комбинация искате – чрез мебелите, декоративните възглавници, пердетата и артелементите в помещението. Въвеждането на смели мотиви към наличната за декориране схема може да се усеща като малко по-трудна задача, но ключът към показването на най-доброто им предимство е сдържаността, изпълнен с нова енергия модерен дом през тази пролет.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си