Скоро търговци и купувачи ще се радват на модерен и удобен покрит пазар

Строителството на двата обекта ще се финансира със средства от общината

Лилия ЦВЕТАНОВА

Нов плувен басейн и модернизиран покрит пазар „Велешана“ ще има скоро в Свищов. Общината започва изготвянето на проекти за двата обекта.

От години е остра необходимостта от ремонт и разширяване на градския пазар, тъй като обектът е важен за производители, търговци и клиенти, смятат от крайдунавската община. В момента общинският пазар не отговаря на техните нужди.

До есента проектът за модернизацията ще бъде готов, обеща кметът Генчо Генчев. „Тогава ще можем да го представим на съгражданите и да се съобразим с тяхното мнение. Ще преценим кое ще е най-удачно за тях като вход и изход, като място за разтоварване на стоката, осветление, покрив и всичко останало. Едва след това ще се премине към конкретни строителни дейности“, уточни градоначалникът. Проектът ще бъде част от капиталовата програма на община Свищов за 2019 година.

Друг важен обект, от който Свищов се нуждае, е градски басейн, а най-смелите прогнози са, че следващото лято той ще бъде готов. Все още тече процедура за избор на терен за обекта, а до няколко месеца ще бъде готов и проектът за него. Басейнът ще бъде изграден със средства на община Свищов, уточниха от администрацията. Надяват се и на допълнителни източници за финансиране.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си