15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Заради крупен инвеститор държавата отпуска пари за ремонт на инфраструктура в Пловдив

Две улици и прилежащата им зона в района на на бившата текстилна и кожарска фабрика „Пулпудева“ в Пловдив ще бъдат ремонтирани с държавни средства.

Министерски съвет гласува и одобри финансирането на общинската инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Това става възможно след като преди няколко месеца световната компания за медицинско оборудване „БТЛ Индъстрийз“ обяви проект за над 20 милионна инвестиция в Пловдив, а дружеството бе сертифицирано за инвеститор клас „А“.

С пари от бюджета ще бъдат ремонтирани части от улица „Владая“ и връзката ѝ с бул. „Марица“ по плана на Многофункционална зона „Изток“. Там ще бъде изградена модерна фабрика за производство на електронна медицинска апаратура, като ще бъдат разкрити близо 300 нови работни места.

Средствата за ремонта на зоната ще бъдат преведени от бюджета на Министерството на икономиката към Община Пловдив.

За да разшири дейността си в Пловдив, фирмата е закупила огромен парцел на бившия завод за текстилна и кожарска промишленост „Пулпудева“. Парцелът е придобит от дружеството посредством публичен търг. Новата фабрика трябва да открие още 200-300 работни места в града под тепетата.

Сред мотивите за одобрената финансова помощ е, че новата инфраструктура, е от съществено значение за създаването на условия за бъдещи потенциални инвеститори, за усвояване на територията около посочения обект, а именно – свързващи пътни връзки, допълващи транспортната, логистичната и комуникационна достъпност на зоната около ул. „Владая“ и  прилежащата Източна икономическа зона на Пловдив.

Related Articles

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ