Продадоха легендарния мост на Мечо Пух

Новият собственик Уилям Саквил, граф де ла Вар ще го монтира в имението си, но ще разрешава посещения на туристи и гости

0

Дървеният мост, вдъхновил автора на „Мечо Пух“, е продаден за над 150 000 евро на търг във Великобритания, съобщи АФП. Това е два пъти повече от предварителната му оценка.

Мостът беше оценен на между 40 000 и 60 000 британски лири (между 47 000 и 70 000 евро). Купен е на двойна на тази цена от Уилям Саквил, граф де ла Вар. Той е собственик на имение на няколко мили от първоначалното местонахождение на моста и ще го инсталира в имота си.

„Надявам се много деца и възрастни да се наслаждават на оригиналния мост, вдъхновил една от най-известните игри, която още се играе във Великобритания и по света“, заяви новият собственик.

Писателят А. А. Милн харесвал този мост в гората Ашдаун в Англия. Със сина си Кристофър Робин Милн той играел на него на „пухстикс“ – хвърляли пръчки и гледали чия първа ще премине от другата страна.

Мостът, първоначално наречен Позингфорт, е построен около 1907 г. През 1997 г. официално е преименуван на Пухстикс от сина на покойния писател.

През 1999 г. мостът е демонтиран, след като е повреден от посетители и е заменен от по-нова конструкция, финансирана от корпорация „Дисни“.

Демонтираният оригинален мост бил съхранен в горския център Ашдаун, а местните власти дали разрешение за възстановяването му. За реконструкцията е използвана дървесина от местни дъбове за направа на липсващите елементи.

Продажбата съвпада със 100-годишнината на плюшеното мече, подарено на Кристофър Робин Милн за първия му рожден ден през 1921 г.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си