Поли ВАСИЛЕВА

Много от улиците във Враца вече са обновени, като асфалтирането на различните участъци продължи до последните часове на 2017 г., съобщиха от общината. Завършиха строителните работи по булевард „Мито Орозов”, където са изградени допълнителни подходи за придвижване на лица с увреждания. Приключи и изграждането на тротоари по улиците „П. Р. Славейков” и „Георги Бенковски”. Завършен е и ремонтът на ул. „Поп Сава Катрафилов”. Заради зимните климатични условия е положен само първият слой от асфалтовата смес, с втория ще се продължи през 2018 г.

В момента се подготвя асфалтирането и на участъците, които са разкопани заради подмяната на тръбите от водния цикъл на града. Това са улици в централната градска част, както и в кварталите „Дъбника” и „Кулата”.

Междувременно бе осветено и най-опасното кръстовище край Враца, съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Веселин Николов. Поставени са 24 прожектора с лед светлини от 100 вата. Това ще даде възможност на шофьорите да се ориентират по-лесно. За осветлението са платени 34 000 лв., осигурени от строителната фирма „Пътинжинеринг М” АД. Въпросното кръстовище се намира на обходния път на Враца и на него се събира трафикът от две направления – път Е-79 София – Видин и пътя към ферибота Оряхово – Бекет.

Очаква се новото осветление да даде своя ефект и произшествията в опасния участък, които бяха зачестили, рязко да намалеят.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си