Приключва обновяването на моста над р. Ботуня при село Краводер

0

Поли ВАСИЛЕВА

Пред завършване е ремонтът на моста над река Ботуня при село Краводер, община Криводол, съобщават от Областното пътно управление във Враца. Той се намира на км 129 от основния път Е-79 между Монтана и Враца. Заради строителните дейности движението бе отклонявано по обходни маршрути. От началото на октомври то трябва да бъде възстановено.

В началото на годината жители на село Краводер сигнализираха за разрушение на пътното платно по моста и образуване на дупки. Те излязоха на пътя, блокираха го за кратко и заявиха, че ако пътното съоръжение не бъде ремонтирано, то може да рухне.

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка и осигури средства – 690 000 лв., за ремонта. Тя беше спечелена от фирма „Пътинжинеринг – М“ АД и на 25 юли ремонтът започна. Строителният надзор е поверен на фирма „Интерконсулт“ ЕООД. Вече е възстановена целостта на пътната плоча, направено е ново пътно платно с асфалт, хидроизолация, отводняване. Предстои и поставяне на нови тротоарни плочи.

Срокът за изпълнение на дейностите е 90 дни и изтича в края на октомври.

Това е първият ремонт на моста след построяването му през 1981 г. Досега само са запълвани дупки по платното. Шофьорите посрещат с облекчение възстановяването на движението, тъй като сега маршрутът им през Криводол до Враца и Вършец – Сумер – към Монтана бе удължен.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си