Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Приказен център в Китай способства за хармоничното развитие на децата

Приказен център в Китай способства за хармоничното развитие на децата 

20-8

Според дизайнерите цветният декор предразполага към знания и създава атмосфера на вълшебства       

20-9Едва ли има човек, който би се отказал да се обучава в този приказен образователен център. А какво да говорим за децата? Интериорът на това фантастично място, което се намира в Хонконг, е разработен от компания The XSS. Той е създаден с една-едничка цел, а именно – да доставя радост, вдъхновение и слънчево настроение на децата. Така, според авторите, малчуганите с удоволствие ще опознават и изучават заобикалящия ги свят.

20-10Всеизвестен факт е, че образователната система в Китай подлага децата на доста голям натиск. Вероятно това обяснява и техните резултати. Според класацията на международното изследване PISA Шанхай заема първото място, а на четвърта позиция плътно след него е Хонконг. Зад тези успехи обаче се крие един голям проблем – децата на Китай наистина учат добре наизуст, но креативността и фантазията им не се развиват достатъчно. Изключителните им резултати по математика, природни науки, както и по четене и разбиране на текстове, карат учители и политици по света да проявят удивление, изпълнено със завист. Успехът обаче има висока цена – тежкият учебен ден отнема на малчуганите не само детството, но и богатството на идеи и хрумвания.

20-720-5

20-6Това е и една от основните причини, която е накарала дизайнерите на учебния център да създадат приятна атмосфера, предразполагаща към получаване на знания и развитие на творческите способности и въображение. Кръглата площадка в средата на помещението е основен елемент в декора и играе ролята на сцена. Там може да се изяви всяко едно дете, което носи в себе си таланта да пее, танцува, рисува или рецитира.

Формата на 20-3подиума съвсем не е избрана случайно. Според дизайнерите от The XSS кръгът позволява на децата да се чувстват защитени и в безопасност. Идеята е интериорът да напомня на малчуганите за градския пейзаж, всичко в него да бъде познато и в същото време да създава атмосфера на вълшебства. Затова и стените са изрисувани с приказни дървета и сгради, а във всички помещения са разпръснати разноцветни цифри, букви и геометрични фигури.

20-420-1

20-2И вероятно задачата е изпълнена – цялата обстановка в центъра не само вдъхновява, но и способства за хармоничното развитие на малчуганите.

 

 

 

 

Добавете коментар