21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Приеха Интегрираната стратегия за развитие на Северозападния регион 2021-2027 г.

Регионалният съвет за развитие прие Интегрираната териториална стратегия за развитие на Северозападния регион за планиране за периода 2021-2027 г., включващ областите Видин, Враца, Плевен, Монтана и Ловеч. Това стана по време на онлайн заседание на съвета, председателствано от кмета на община Враца Калин Каменов. В него участва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Десислава Георгиева. С това се дава „зелена светлина“ за изпълнението на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Интегрираната териториална стратегия за развитие на Северозападния регион е преминала необходимата процедура по екологична оценка. В нея са отразени получените коментари от проведените обществени обсъждания със заинтересовани страни и от секторните ведомства във връзка с идентифицираните нужди на региона.

С приемането на стратегиите за развитие на шестте региона за планиране ще приключи важната процедура по стратегическа подготовка за новия програмен период и ще бъде даден старт на практическото изпълнение на инструмента Интегрирани териториални инвестиции.

Финалната стъпка за одобрение на проектите на интегрираните териториални стратегии за развитие на регионите е внасянето им за разглеждане и одобрение от Министерски съвет.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ