Кметове дискутират европейските перспективи пред общините

0
81

От 23 до 25 октомври в к.к. „Албена“ ще се проведе Годишната среща на местните власти. Форумът се организира от НСОРБ, като част от проявите, посветени на Деня на българската община. Събитието ще бъде открито на 23 октомври с дискусия за европейските перспективи пред общините. На форума ще бъдат представени резултатите от европейското членство на страната ни през призмата на местните власти и ще бъдат очертани перспективите за развитие на общините. В първата пленарна сесия от Годишната среща на местните власти, посветена на 15-тата годишнина от членството на България в Европейския съюз, участие ще вземе заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

В обсъжданията на възможностите за подкрепа на общините по Националния ни план за възстановяване и устойчивост и чрез Програмите с европейско финансиране за периода 2021-2027 ще се включат също министърът на земеделието Явор Гечев, членовете на Европейския парламент Цветелина Пенкова и Андрей Новаков и кметове на общини. Обръщение към участниците във форума ще отправи Лендерт Вербеек – председател на Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа.

Сесията „Българските общини – 15 години в ЕС“ ще проведе на 23 октомври 2022 г. (неделя) от 14.30 до 17.30 часа, в рамките на Годишната среща на местните власти в курорта „Албена“.

Подробности за програмата на Годишната среща и тематичните форуми можете да видите на сайта на НСОРБ https://www.namrb.org/bg/sabitiya/godishna-sreshta-na-mestnite-lasti