Пренасочват още 70 млн. лв. от европарите към малкия и среден бизнес

0

Около 70 млн. лева от Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ (ОПОС) ще бъдат пренасочени за подкрепа на малкия и среден бизнес във връзка с COVID-19, съобщиха от правителствената информационна служба. Програмата е съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), Кохезионния фонд (КФ) на Европейския съюз и държавния бюджет.

Посочената сума ще бъде пренасочена към оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 г.“, от които 49,5 млн. лв. по линия на ЕФРР и 20,4 млн. лв. по линия на КФ.

По този начин ще се подпомогне процесът по осигуряване на подкрепа за българската икономика по отношение на малкия и среден бизнес, за да се гарантира последващото излизане на предприятията от настоящата криза с минимални сътресения и при възможно най-благоприятни условия, както за работниците, така и за техните работодатели, уточняват от Министерски съвет.

Финансирането от близо 70 млн. лв. ще бъде осигурено от недоговорен или спестен до момента ресурс по оперативната програма.

С одобреното изменение са прехвърлени и финансови средства между приоритетните оси, в резултат на което са актуализирани финансовите таблици и стойностите на индикаторите за резултат и изпълнение, посочват още от правителствената информационна служба.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си