22 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Продават общински апартаменти на наематели в София

Над 1600 семейства в София имат право да купят общинските жилища, в които живеят, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред медии.

Той припомни, че Съветът направи промени в наредбата за общинските жилища, с които се увеличиха техните цените със 70% и се даде право на тези над 1600 семейства, около 5000 души, да закупят жилищата.

Според БТА общо 8123 са общинските жилища в София, в които в момента има настанени наематели. Общо 1309 са семействата в столицата, които са картотекирани и включени в списъците на районните администрации като нуждаещи се. От тях най-голям брой чакащи за настаняване има в район „Младост“ – 171 семейства, следвани от „Люлин“ – 144 и „Красна поляна“ – 124.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ