Преизбраха инж. Илиян Терзиев за председател на КСБ

0

Инж. Илиян Терзиев беше преизбран единодушно за председател на УС на КСБ за още един мандат. Гласуването бе по време на проведеното в НДК редовно общо отчетно изборно събрание на организацията. В началото на форума, още преди избора инж. Терзиев поздрави почетните председатели на КСБ – инж. Симеон Пешов и инж. Светослав Глосов, към членовете на Управителния съвет и към областните представители на Камарата, като им благодари за присъствието и ангажираността с делата на КСБ.

В рамките на форума бяха дискутирани предизвикателства пред които е изправен браншът – подобряване на законодателството, прозрачност в провеждането на обществените поръчки и еднакви правила за всички, промени по отношение на професионалното образование и обучение и търсене на решение на придобиващия все по-сериозни размери проблем с кадрите. “Нужно е и камарата да стане по-ефективна в действията си спрямо нелоялните фирми сред самите нас, говорим за саморегулация. И, разбира се, цифровизацията на сектора, това е бъдещето. Доколко сме подготвени за нея и какво можем като камара да направим, за да помогнем на българските фирми за ускоряването на процеса на дигитализация”, коментира Валентин Николов, изпълнителен директор на организацията.

Беше подчертано, че темата за ясното определяне на отговорността на всеки един участник в строителния процеса е на дневен ред в КСБ, за да не се приписват всички негативи на даден обект на строителя.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си