13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

През 2021: Културното министерство финансира проекти на музеи в Пловдив и региона

Музеи в Пловдив и региона получават финансиране по програма на Министерство на културата за опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства.

До 40 000 лв. е сумата, която имат право да усвоят в зависимост от одобрените им проекти, като не е необходимо съфинансиране, уточняват експерти от културното ведомство.

Природонаучният музей в града под тепетата е кандидатствал с проект за създаването на нова зала. Археологическият музей в Пловдив е спечелил средства за създаване на авторски сувенири.

Етнографският музей също ще получи финансиране за реновиране на музейната база.

Историческият музей в Асеновград е спечелил средства за изграждане на достъпна среда. Археологическият музей в Хисаря ще създаде по проект туристически гайд.

А Историческият музей в Карлово планира с парите да актуализира текстовете и изображенията в постоянната експозиция в „Даскал Ботевата къща“.

 

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ