През април: България ще е домакин на годишната среща на руските туроператори

0

Българският туризъм е с голям потенциал, който може да развием с общи усилия така, че България да е предпочитана дестинация за руските туристи и федерацията да си върне мястото на един от водещите пазари за летен туризъм у нас. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в Москва с представители на туроператори, работещи за дестинация България.

По думите й за руските потребители все по-важни са не само летните и морските почивки, но и културно-историческият и спортният туризъм. Продължаваме и усилията за съвместни програми за детския отдих, който сме поставили на високо място в нашата рекламна и маркетингова политика. Популяризираме и отличните възможности на страната ни за здравен туризъм. Всичко това прави туристическия продукт, който предлагаме, много добър, каза министърът.

Целта ни е на конкуренцията за туристи в региона България да отговори с качествен продукт и нови инициативи, фокусирани към конкретните потребности на руския пазар, каза министърът. Страната ни ще продължи да участва на всички водещи международни изложения, които се провеждат на територията на Руската федерация. За нас е също много важна и връзката с регионите, акцентира Ангелкова. Със сигурност от изключително значение са и възможностите за транспортен достъп до България.

От февруари има 59 изнесени визови центъра в Русия, където ще могат да се подават документи за пътуване до България. Надявам се това да подпомогне вашите усилия, обърна се министърът към туроператорите.

Тя информира туроператорите, че предстои съвместен българо-руски инвестиционен форум през април тази година във Велико Търново и ги покани за участие.

По време на визитата в Москва е постигната договореност в началото на април тази година България да е домакин на годишната среща на руските туроператори. Това дава допълнителни възможности, тъй като представителите на туристическия бизнес на Русия ще видят на място палитрата от разнообразни възможности, които предлага страната ни за почивка на руските туристи, както и съвременната база и качеството на услугите в българските хотели, каза Ангелкова.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си