Представят книгата „София през погледа на архитекта. Любомир Нейков – живот и творчество”

0

На 25.11.2020 г., в зала 1 на Централния дом на архитекта, ул. „Кракра“ No 11, от 17.30 ч., ще бъде представена книгата „София през погледа на архитекта. Любомир Нейков – живот и творчество” от проф. д. изк. Румен Нейков.

Изданието показва на читателя как е изглеждала София в очите на видния столичен архитект. Той е бил началник на службата по възстановяването на София от бомбардировките и е оставил траен отпечатък върху облика на днешната ни столица.

Книгата проследява неговата творческа кариера, като обхваща периода от 30-те до 80-те години на ХХ век. Това е период, който улавя не само обществено-политическите трансформации, чиито

отражения и днес можем да открием във визията на София, но и илюстрира мечтите и стремежа на хората, които са вдигнали града отново на крака.

София през погледа на архитекта е град, който крачи към бъдещето. Имал е не една възможност да изглежда по съвсем различен и може би по-красив начин, но днес е такъв, какъвто ние изберем да го видим. За проф. Румен Нейков, музикант и оперен режисьор, София е прекрасна и има накъде още да крачи.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си