Предприемачи дискутираха икономическите перспективи пред България във Велико Търново

0

63% е ръстът на преките чуждестранни инвестиции във Велико Търново за 2012-2015 година, а от 2016 до 2018 г. те са около 100-110 милиона лева годишно. Това каза кметът Даниел Панов при откриването на дискусията „Икономически перспективи пред България в контекста на глобалните процеси“.

Старата столица е сред градовете, които в последните години имат бърз икономически растеж и са най-проспериращи в страната ни. Това сочат доклади на дипломатическите мисии у нас, както и проучвания, правени в тази посока. Всичко това е станало ясно при посещението на представители на Световната банка в старата столица.

ЕС остава най-доброто място за развитие на бизнеса и трябва да го пазим“, заяви пред великотърновските бизнесмени евродепутатът Ева Майдел, участник във форума. „ЕС трябва да се занимава повече с конкретните нужди на гражданите и бизнеса“, категорична бе тя.

Относно икономическите перспективи пред България Симеон Дянков коментира, че инфраструктурата влияе на развитието на бизнеса, дори много повече отколкото са си представяли в първото правителство на премиера Борисов, в което той бе министър и което изведе инфраструктурното строителство като приоритет.
„Ако има перспектива за бизнеса, има перспектива и за хората“, обобщи Дянков.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си