Предлагат целогодишен делничен транспорт до Витоша

0

Целогодишен делничен транспорт до природен парк „Витоша“ и Драгалевския манастир предлага председателят на ПП МИР и съпредседател на „Политическа група 5“ в Столичния общински съвет Симеон Славчев. Той настоява разписанието на линия 63 в делник да се преработи, така че интервалът на движение в час пик сутрин и следобед да се уеднакви, като се запази общият брой километри, а броят на ангажираните водачи да се намали от 7 на 6 човека.

Друго предложение е интервалът на движение от и до Златните мостове между 9.00 и 16.00 часа да стане 120 минути. Според Славчев по този начин ще се намалят разходите на транспортния оператор и ще се увеличи приходът на общината.

С промените ще се осигури ежедневен достъп до планината, зимните спортни съоръжения, както и целогодишно работещи обекти на Витоша.

Сред идеите му е и преработка на зимното разписание на автобус 93 в делник от 2 на 1 кола. По негови изчисления спестените километри ще са достатъчни за пускането на линия 66 от 8.00 до 16.30 часа с 4 курса през 130 мин. С промяната ще се осигури достъп до Драгалевския манастир, до който няма делничен транспорт, посочва общинският съветник.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си