22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Правят „зелена“ трамвайна линия в София

Започна поставянето на тревни чимове в новия линеен парк по продължението на бул. „Македония“ в София. Проектът е на френското бюро „Вилмот архитекти“. Покрай релсите между пл. „Руски паметник“ и бул. „Христо Ботев“ предстои да бъдат засадени над 1500 кв. м култивирана трева, която ще завършва цялостната композиция на пространството, превръщайки го в „зелен остров“.

Визуализация- Столична Община

Част от растителността в парка е вече посадена. Инфраструктурно са оформени пероните, пешеходните алеи и велоалеята. След като се монтира парковата мебел в специализираните кътове за отдих, зелената зона ще получи своя цялостен облик, коментират от Столична община.

В пространството между спирките бул. „Македония“ и „Руски паметник“ има над 150 нови дървета от вида липа, над 10 000 храсти и цветя. Непосредствено преди откриването на строителната площадка 32 от дърветата, които попадаха в обхвата на ремонта, бяха извадени със специализирана техника и преместени в Южния парк.

Related Articles

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ