11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

По проект: Община Пловдив санира детски градини с над 2 млн. лв.

Община Пловдив спечели проект на стойност 2 346 800 лева за енергийна ефективност в детски градини. Парите са по проекти от Норвежката програма.

Със средствата, които ще бъдат отпуснати по процедура „Енергийна ефективност в сгради“ от Министерството на енергетиката, ще бъдат обновени три детски заведения в града. Това са детска градина „Светлина“ в район Южен и „Десислава“ и „Еделвайс“ в Тракия.

Освен дейностите по осигуряване на енергийна ефективност – саниране, ремонт на покриви и подмяна на дограма, в детските градини ще бъдат изградени и фотоволтаични електроцентрали. Те ще осигуряват не само топла вода за детските заведения, но и ще произвеждат електроенергия, уточняват от администрацията.

Съфинансирането на проекта от страна на Общината е в размер на 452 231 лева.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ