25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Последната българска военна подводница „Слава“ става музей

Последната българска военна подводница „Слава“ скоро ще бъде музей. Идеята е на Съюза на подводничарите в България, които искат плавателния съд да бъде запазен и увековечен. Затова те инвестират усилия и лични средства в реализацията й.

Проектът е подводницата „Слава“ да бъде електрифицирана с екологична система чрез слънчеви панели и ветрогенератор. Доброволците от „Съюза на подводничарите“ се опитват да възстановят и системите за вдигане на перископите и антените, за да могат посетителите да усетят духа на подводното плаване.

Средствата от продажбата на билети ще се влагат директно към дейности по възстановяване на плавателния съд. Въпреки, че има още доста работа по подводницата тя вече е отворена частично за посетители. Официалното откриване на „Слава“ като музей е планирано за 18 август, съобщава „Нова ТВ“.

Related Articles

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ