Покрай ремонта на „Графа” сменят асфалта и на част от бул. „Васил Левски”

0
През миналата година оширяването с още едно двойно платно на бул. „Тодор Каблешков” стигна до магазин „Кауфланд”, близо до кръстовището с бул. „Цар Борис III“

В СОФИЯ

Катя КОСТОВА

От началото на юли, покрай тежките ремонти на ул. „Граф Игнатиев”, в София започва и реасфалтиране от там до СУ „Св. Климент Охридски” на бул. „Васил Левски”. Причината е, че така или иначе ще се сменят релси на кръстовището на булеварда и „Графа”, поне да се използва времето да се обнови и булевардът, планират от Столична община.

По думите на зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев, работите по ул. „Граф Игнатиев” си остават най-важните ремонти в София за тази година. На въпросното кръстовище предстои изграждане и на метростанция от третия лъч на подземната железница, поясни той и предупреди, че при ремонтите по бул. „В. Левски” изграждането на метроспирката на кръстовището на „Попа” движението няма да се спира, което ще предизвика немалки задръствания.

Крусев описа и плановете за обновяването на ул. „Граф Игнатиев”, като уточни, че там ще бъдат подменени канализацията, настилките и трамвайните релси, а площадите „Славейков“ и „Гарибалди“, както и градината пред църквата „Св. Седмочисленици” ще бъдат с напълно нов облик.

Близо до центъра върви ремонт и на ул. „Гюешево“, където се предвижда подмяна на асфалтовата настилка и на тротоарите, както и пренареждане на гранитните бордюри. Освен останалите ремонти по други по-малки улици започва и изграждането в кв. „Драгалевци” на кръгово кръстовище на ул. „Папрат“ и ул. „Захари Зограф“. Предстои да започнат и ремонти по ул. „Боянска“, като по този начин улицата ще бъде рехабилитирана в цялата й дължина.

Вече започна и довършването на разширението на бул. „Тодор Каблешков” в отсечката между големия хранителен магазин и бул. „Цар Борис III“. Въпросният участък през миналата година остана недооправен. Сега се планира отсечката да бъде довършена най-късно до 20 юли. В рамките на ремонта пътното платно е затворено, за което е направена временна организация на движението. Реконструкцията предвижда и преасфалтиране на кръстовището на „Тодор Каблешков” и бул. „Цар Борис III“.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си