Показват на „Стройко“приложение на безпилотните летателни апарати в строителството, геодезията, архитектурата и археологията

0

Екип от Катедра „Телекомуникации“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ участива в 53-то изложение „Стройко експо“- есен 2020 година, което тази година се провежда под мотото „Високотехнологичният дом и град“.

Като част от съпътстващата програма на изложението, преподавателите от ВУЗ-а направиха презентация за различни възможности за приложение на безпилотните летателни апарати (БЛА) в строителството, геодезията, архитектурата, археологията, машинното инженерство, земеделието и др.

В рамките на форума ще бъде представена проектираната и създадената в Русенски университет „Ангел Кънчев“ двустепенна система за ранно откриване на пожари. Тя използва изкуствен интелект, невронни мрежи и компютърно зрение в комбинация с безпилотни летателни апарати с фиксирано и ротационно крило. Разработката предстои да получи патент и е направена в рамките на проект „Система за наблюдение на горите за ранно откриване и оценка на пожари в региона Балкани-Средиземно море“ (SFEDA).

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си