Навигатор Home » Екология » ПОДПИСКА Неправителствени организации срещу преместването на конната база от Борисовата градина в Ловния парк

ПОДПИСКА Неправителствени организации срещу преместването на конната база от Борисовата градина в Ловния парк 

Идея за преместването на конната база има от години. Футболистът Димитър Бербатов също проявяваше интерес да я вземе за своята фондация и да направи там академия за млади таланти

Неправителствени организации скочиха срещу преместването на конната база от Борисовата градина в Ловния парк, след като стана ясно, че проектът за подробен устройствен план на района не предвижда такъв обект.

Аргументът на активистите е, че обектът ще стане труднодостъпен и ще намалеят шансовете му да бъде печеливш. До момента са събрани близо хиляда подписа в подкрепа на запазването на базата на сегашното й място.

Съоръжението е сравнително ново и може да функционира пълноценно. Конната база има своя история още от времето на царските конюшни. Базата се ползва за хипотерапия на деца със специални потребности, излагат аргументи инициаторите на подписката. Обектът през годините е стопанисван не особено ефективно от две общински дружества. В момента има наемател, което е добър вариант, предвид социалните функции на конната база, считат протестиращите.

Каква ще бъде съдбата на конната база, ще стане ясно през септември, когато трябва да се проведе обществено обсъждане.

 

Добавете коментар